7 прости стъпки, за да издържи гримът ви през целия ден

Наближават топлите месеци, а това значи, че гримът ви все по-лесно и бързо ще се размазва, и изчезва от лицето ви. Все пак не сме седели сутрин два часа пред огледалото, за да приличаме на панди вече в късния следобед.  Затова ще ви дам няколко съвета как да направите своя грим по-дълготраен.

Снимка: Google


Почистете лицето преди да започнете
Много е важно да не слагате грима си върху непочистено лице. Използвайте измиващ гел, а след това памучен тампон, напоен с тоник. Премахвайки излишното омазняване, лицето ви ще е като „чисто платно за рисуване“. Не забравяйте да сложите и хидратиращ крем, но изчакайте той да попие напълно в кожата преди да нанесете какъвто и да е друг продукт.

Не подценявайте основата за грим

Повечето жени пропускат тази стъпка, но повярвайте, това е ще направи грима ви не само по-дълготраен, но и по-красив. Основата ще изглади кожата ви, премахвайки следите от пъпки, неравности и сухота по нея. На пазара можете да намерите огромно разнообразие от тези продукти. Хайфхак, който в последно време блогърките обичат е използването на афтършейф като основа. Нищо не губите, затова грабвайте продукта за след бръснене на любимия мъж, и споделете после дали има доза истина в този трик.

Матиращ фон дьо тен и пудра
Ако кожата ви е суха той не е най-добрият вариант, но тук пък ще ви помогне основата, за която говорих по-горе. Използвайте влажна гъба тип бюти блендър, с помощта й ще нанесете продукта по равномерно, придавайки на лицето по-естествен вид. Запечатайте резултата с пудра, отново матираща, ако кожата ви е склонна към омазняване. 

Основата за очите също е важна
С времето разбрах, че това е най-важният продукт за грима на очите. Благодарение на него сенките стават не само по-пигментирани, но и изключително трайни върху клепача (дори той да се омазнява доста). Изберете си качествена основа за сенки, един по-скъп продукт ще ви спести много главоболия и нерви. Тук е моментът да инвестирате повече. 

Спиралата
Ако спиралата ви често се размазва, опитайте водоустойчивите варианти. Почистването им после е малко "играчка", но пък през целия ден ще се чувствате уверена в грима си.

Фиксирайте за финал
След като сте завършили грима - фиксирайте! Всяка година се появяват нови фиксиращи спрейове, разнообразни по действие и цена. Изберете това, което е по джоба и нуждите ви, защото в топлите месеци може да се превърне в спасител на вашия грим.

Не забравяме и устните
Те също се нуждаят от вашето специално внимание. Използвайте молив за устни преди да нанесете червилото, така визуално ще направите устните по-големи и продуктът последвал го - по-издръжлив. Опитвали ли сте матови червила? Производителите ги правят все по-добри, издръжливи и щадящи устните ви.
Малък съвет - преди да нанесете матово червило скрабирайте устните си, а след това нанесете балсам за устни, който да ги подхрани. Until Next Time.

Iff

Коментари