Моето пътуване в Русия, част 1 - Санкт Петербург, гр Пушкин

Здравейте, приятели!

Преди 2 години бях на пътуване в Русия, посещавайки любимият ми Санкт Петербург и един малък, но интересен град - Элиста. Реших, че би било интересно да споделя няколко снимки и да ви запозная с тези два града поне малко.Днес започвам с Санкт Петербург и по-скоро с малкото, но прекрасно градче Пушкин, което е разположено в покрайнините на града. Това градче е специално най-вече с това, че там се намира "Царское Село" - дворци и паркове. Снимки вътре в двореците не съм правила, защото вече съм била там и решихме да го пропуснем, но парковете около тях не са по-малко прекрасни.
Също така искам да отбележа, че от самият Петербург нямам особено хубави снимки, отново поради причината, че града преди години го обикаляхме и този път решихме да се спрем на околностите му. 


Готическа арка

Руини от крепост. Надписът върху нея гласи: "В памет на войната, обявена срещу турците от Русия, чийто основи са поставени през 1768г."


Мост "Дива арка"Китайска сградаТурска сградаГолямо езероАдмирателство, 1777г, построено в готически стил


Камеронова галерия

Екатериненски дворец

Парка срещу Екатериненския дворец 


Пандус - нещо като мост, който съединява Екатериненския дворец и парк
Мраморен мост
Царское Село е много интересно и красиво място, състоящо се от два двореца - Екатериненски и Александровски, както и парковете около тях. Това място е преживяло много войни, революции и какво ли още не, но за щастие е било много успешно реставрирано. Помня, че Екатериненския дворец даже съхранява някои бобми, които са били хвърляни по него. На снимките вие може да видите по-скоро парковете около тези дворци, които ме плениха със своята красота, архитектура и запазената атмосфера от 18 век. Интересно е и, че там освен типични руски статуи, паметници има и сгради, има и такива на различни друго култури - китайски, турски, египетски.. 
 Самото място е било направено като лятна резиденция на царското семейство с цел по-скоро забавление - балове, следобедни разходки и т.н., но също така там са се провеждали и дипломатически срещи. Първоначално е била построена средната част на Екатериненския дворец, но след като собственичка на Царское Село става Екатерина ІІ двореца започва да се разширява по дължина. По нейно време се правят и много промени в парковата част, стри се нова резиденция, която по късно се отделя и в последствие се появява Александровския дворец и парк. Те от своя страна стават любимо място на императорите Николай І и Николай ІІ, последният от династията Романови. Точно на това място царското семейство посреща и революцията.

Наистина, това място е не само красиво и важно от към архитектурна гледна точка. Там се усеща и историята на Русия. Въпреки, че нямам снимков материал на компютъра, искам да ви разкажа някой път за самите дворци и залите им. Не съм била на много места по света, но смело мога да твърдя, че Санкт Петербург и околностите му, са едно от най-прекрасните места на планетата. Ако имате възможност да пътувате в Русия - задължително ги посетете. 

Очаквайте следващите ми постове, в които разказвам за пътуването си до Русия. Това, което пиша като информация е кратко и повечето по памет, естествено сверено  на места с една книжка, която си купих там. 


Пожелавам ви много усмивки и повече възможности за пътувания, защото те са по-важни от всяко материално нещо, което си купуваме. Спомена никога няма да избледнее.

Реших да направя и един обобщаваш клип на същата тема :)))Приказен ден,
Iff

Коментари