The Penguin is talking to me #02 // Искаш да бъдеш обичан завинаги и безрезервно? - Вземи си куче.Искаш да бъдеш обичан завинаги и безрезервно? - Вземи си куче. Това за мен е единственото същество на света, способно да те поставя на първо място от всичко около себе си и дори да те боготвори. Ти си живота му, ти си неговият Бог. Ти му липсваш даже, когато си в банята и взимаш душ. То няма търпение да отвориш очи сутрин и да го погалиш, а когато си на работа и се върнеш - още преди да си отключил вратата знае, че наближаваш. За него едно погалване, едно докосване, дори една усмивка са равни на милион долара за повечето хора по света. То се опитва да скрие уликите от беля, не за да не му се караш, а да не те разстрои, винаги разбира как се чувстваш и може без думи да ти даде подкрепа. Само то, смятам, може да те обича без да иска нищо в замяна - родителите искат послушание, партньора ти иска обич, приятелите - всеки различно, но пак искат нещо от теб. Не казвам, че това е нещо лошо, но понякога човек се уморява от това другите да очакват нещо от него, уморява се от това даже той самият да обича.. И точно в тези случаи, когато не сме на кеф, когато света ни е крив и не искаме нищо, кучето е единственото същество, способно да ни обожава дори милион пъти да сме му казали "Махни се!". 

Да, всички сме заобиколени от прекрасни хора - някои повече, други по-малко, и ги обичаме безрезервно. Аз също имам такива хора и бих направила всичко за тях. Но имам и куче, което колкото и бели да прави понякога ще го обичам завинаги. 

А за думите ми по-горе - ако имате котка, хамстер, змия даже, те сигурно също много ви обичат. Но аз имам куче и пиша за него, другите собственици сигурно ще разберат какво съм искала да кажа.


И един съвет от автора: Не си губете времето в това да търсите любовта на белия кон или да се харесате на някой. Ако се нуждаете от топлота и обич - животното е най-добрият вариант. Куче, котка, заек, змия.. Направете се сами щастливи и докато го правите може да се появи вашият специален.

Поздрави,

Iff

Коментари