Урок #03 // Как правилно да си направим къси панталонки?

Здравейте!

Днес е време за един урок от мен. Ако имате стар чифт дънки, но не ви се иска да ги хвърлите.. този пост е точно за вас. 


Вече имам традиция - след някоя друга година носете всеки мой панталон бива рязан. Къси, до коляното или със средна дължина, опитала съм много варианти през годините. Вчера се захванах да режа още един чифт дънки и реших да ви покажа как го правя аз. Това не е сложно, но все пак трябва да знаете някои тънкости. Не можете ей така да хванете ножицата и да ги разрежете, повярвайте, от опит го знам. А ако наистина много харесвате чифта това ще е голяма загуба. 


Това, което ви е нужно е: дънки, ножица, маркер. Не забравяйте и линийка, измерването е задължително!


Първо трябва да решите колко искате да са дълги панталонките. Решихте? Значи отмерете тази дължина плюс 4 пръста отгоре. Правим това по две причини:
1) За да прикрием разрезите ще направим подгъване;
2) Хубаво е да имаме някой друг см отгоре, ако случайно сгрешим с рязането или измерването!

След като сте събрали двете дължини 4 и 5 започвате да измервате толкова от двете страни. Моята дължина е 29 см.

Измервам 29см от страна 1.
Измервам страна 2 - 17см.
Следователно страна 3 трябва да ми е 12см
Слагам по една точица с маркер от двете страни и съединявам - 6.


Внимание! За да сме сигурни, че всичко е добре обуйте дънките и погледнете в огледалото дали линията 6, която сте нарисували е равна. И не забравяйте - "Три пъти мери, един път режи."След като сте сигурни, че всичко е наред и вече изрязахте дънките ги обуйте. Подгънете краищата два пъти
Моята подгъвка стана два пръста, но можете да я направите и по-малка. Ако нещо не ви хареса отрежете още малко, но внимавайте да не се престараете!


И готово!


Надявам се този урок да е бил полезен за вас. Споделете в коментарите режете ли и вие дънките си, имате ли някакви други трикове?

Не забравяйте да ме последвате във фейсбук и да разгледате другите ми постове и уроци.


Приказен ден~

Iff

Коментари