Урок #02 // Как мия четките си за грим?

Здравейте, скъпи читатели!

Днес реших да напиша пост със съвети и по-точно с моят начин на миене на четки за грим. Както знаете четките са едно от най-важните неща, за да изглежда грима ви перфектен. Затова е важно да се грижим за тях. Една наистина важна стъпка в грижата е редовното им миене. Сега ще споделя моите стъпки в това. Нека започваме..  • Измиване на четките в разтвор
Това може да бъде тоник, розова вода, мицеларна вода. Не ви препоръчвам само двуфазния дегримьор, защото смятам, че ще стане мазна история. Наливаме около 20мл в чаша и започваме да потапяме четките като ги потъркваме леко, за да измием мръсотията. След като ги почистим подсушаваме със салфетка.  • Измиване на четките с пяна
Втората стъпка е да ползваме продукт, който образува пяна - веро, течен сапун, шампоан. Аз предпочитам верото, защото там има съставки, измиващи мазнината. Хубаво търкаме четките, но се стремим да не ги мокрим над желязната част, защото ще ги разлепим така. 
Изплакваме.


  • Подсушаване
Една много важна стъпка за мен е подсушаването. Използвайте хавлия или чист парцал и леко попийте водата от четките. В никакъв случай не търкайте и не ги рошете. След това им придайте стандартната форма, ако са я изгубили.
Оставете ги да изсъхнат сами. Сешоара би ги повредил.Това най-общо е моят начин за миене на четките. Навявам се информацията да е била полезна за вас.

Коментирайте, споделяйте и не забравяйте да ме намерите в социалните мрежи!

FACEBOOK // TUMBLR

Лека вечер и много усмивки от мен.


Ифф

Коментари